sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Freedom

Palatkaamme ajassa hieman taaksepäin, Panama Cityyn. Hotelli Acapulcon edessä seisoo pitkä komea, hieman minua lyhyempi, musta mies. Havaittuaan meidät kysyy: mitä miehiä ja millä asialla. Selvitettyään taustamme hän esittäytyy, hän on Freedom ja tämä on hänen katunsa. Freedom on eräänlainen konsultti, ei myy mitään mutta välittää kulutushyödykkeitä niitä tarvitseville. Kysyy meiltä: miksi olette yksin, tarvitsetteko seuraa, päihteitä, piristeitä? 
Seuran suhteen kerromme että Suomalaismiehet ovat lähinnä metsästäjiä, ei keräilijöitä. Metsästysvietti ei saa tyydytystä hänen tuotteistaan, ja toisaalta Suomalaismiehet käyttävät lähinnä etanolipohjaisia päihteitä joten kaupat jäävät tekemättä.
Freedom on syntynyt Panaman pahamaineisessa Colonin satamakaupungissa. Vartuttuaan siellä hän muutti New Yorkiin opiskelemaan katutieteitä. Georg dabuljuu lähetti hänet sieltä takaisin jostain syystä. Freedom oli valistunut mies, tiesi Suomen, tunsi jopa muutaman Suomalaisen. Oli kierrellyt Eurooppaa, käynyt Amsterdamissa.
Freedom oli mukava, reilu katukonsultti. Olihan hän saannut koulutuksen alan parhaimpiin kuuluvassa opinahjossa. Tunnin keskustelun jälkeen tiemme erosivat, meidän tie vei viidennen kerroksen huoneeseen, Freedomin tie eteenpäin kadulla.
Sellainen oli Freedom, katutieteiden tohtori.

Ei kommentteja: