maanantai 3. marraskuuta 2008

Paluu jarvelle

Aamusta Arequipaan. Ylamakea sinne ja siella torille seisomaan. Voivoi kun oli hauskaa, ihmisia vaikka kuinka paljon, lehdisto paikalla tietenkin. Taas ihmeteltiin mopoja ja niiden kuljettajia. Kaksi naispoliisia kaunisti toria, jos tuollaisia poliiseja olisi Suomessa niin haluaisin olla niiden kanssa enemmankin tekemisissa.
Syotiin aamiaisen jatko-osa torikuppilassa ja sen jalkeen matka jatkui kohti Altiplanoa. Tytot torilla lahetteli lentosuukkoja, joku huusi "thank You for visiting us". Oli aurinkoa mielessa ja taivaalla.
Ylamakeen, tuuli selan takana, mittarissa 120, 6-vaihde silmassa. ei humise, mikaan ei kolise, bemari kehraa kuin kissa. Sieluun leviaa kumma rauhan tunne, kaikki on juuri niin kun pitaisi olla. Minulla oli hyva olla.
Ylamakea jatkui reiluun 4500 m. Sitten pudotus Juliacaan joka on sen nakoinen kaupunki etta olisi aloitettu rakentamaan viime viikolla. Oli sellaisen nakoinen myos viime kerralla joten kaavoitustilanne taitaa olla stabiili.
Sielta pieni rykaisy kohti Punoa ja taallahan me ollaan. Paluu Titicacajarvelle on tosiasia.
Vahan kolottaa takaraivossa tama 4000 korkeus. Luin kirjasta etta pitaa muistaa juoda tarpeeksi, nestetta katoaa korkeassa ilmanalassa.
PanAmerica siirtyy akklimatisoitumisharjoitusten pariin, vaikenee huomiseen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun olette Perussa, niin kokeilepa soittaako se soiva kypäräsi yhtään Perun suuren tytön Yma Sumacin biisiä. Kokeile ensin varovasti parkkipaikalla, kun tällä Ymalla sanottiin olevan yli viiden oktaavin ääniala, joten visiiri voi alkaa säröilemään, mikäli kypärän poimuissa sattuu olemaan ralli jossa on reippaita ylä-ääniä.

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa settiä tuntuu olevan, melkein joka päivä tullut päivystettyä päivityksiä. Ja onneksi kaatuneiden kerhoon liittyminenkin ainakin seurauksiltaan suhtkoht lievä. Tsemppiä koko revohkalle, ja sitokaa se Ruotsalo johonkin liekaan vähäksi aikaa, jos ei muuten malta pitää paria lepopäivää välillä!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Kalevi,
Julkaisemme seikkailustasi artikkelin Metso-konsernin intranetissa. Saimme juttuvinkin Toivo Niemiseltä, MP, Tku. Onko ok, jos 'kaappaan' kuvia blogistasi juttua varten.
Terveisin
Terhi Luola
Metson konserniviestintä

lingonberry kirjoitti...

No sehan kay, kuvia voi ottaa ainakin minun blogista ja Peterin blogista.

Terveisia maailman korkeimmasta paakaupunista, Bolivian La Pazista.

Kalevi