torstai 13. marraskuuta 2008

Konttorihommia

Valkeni heti edellisen jutun jalkeen etta autokuskini ja apupoika oli konttorikalustealalla. Siispa hommiin, iltapaiva meni jossain virastossa kiinalaisia konttorituoleja kootessa. Ura alkoi asentamalla kumitassut jalkoihin, myohemmin sain vaativampia tehtavia mm. pyorien ja pumppujen asennusta. Hieman epailytti kun kravattimiehet kavi juttelemassa minulle. Mahtaako viela joutua putkaan kun painaa hommia ilman tyolupaa. Kiinalainen laatu loisti taallakin, viimeiset tuolit kasattiin silla mita torilta loytyi.

Iltaseitsemalta matka jatkui, laskeskelin etta ehditaan Santiagoon ennenkuin bemariliike menee kiinni. Ajelia alkuyosta muutaman tunnin kun ei matka oikein tahtonut edeta. Sitten selvisi etta pitaa viela toimittaa yksi poydanjalka Atacaman autiomaan lentokentalle, joten kello 2 jalkeen tienposkeen parkkiin, viltti esiin ja kolme miesta nukkui ahtaassa ohjaamossa aamuseitsemaan. Takuutoimituksen jalkeen matka jatkui ja Santiagoon saavuttiin iltakahdeksalta.

Rahdista maksoin hieman yli 300 egee, ei paha kun matkaa oli noin 1600 km. Tekee noin 20 senttia kilometrilta, samanverran kuin tyonantajani maksoi aikanaan. Eipa tainut pojat tilittaa rahoja tyonantajalleen vaan menivat omaan taskuun. Suotakoon se heille. Tosi mukavia ja reiluja kavereita. Ihme etta sellaisia aina loytyy kun tarvii.

Chile on huomattavasti vauraampi kuin aikaisemmat etela-amerikan maat. Pohjoisessa oli toki koyhempaa mutta Santiago on jo ihan kaupungin oloinen. Tasta maasta saa taas kunnon bensaa, menikohan bensapumppu jumiin likaisesta bensasta. Tieda hanta, kun kotiin paasen suoritan vainaalle ruumiinavauksen.

Sama hiekkaranta joka alkoi nakymaan Perussa jatkuu taalla Chilessa. Hieman ennen Santiagoa alkoi vihertaa, muutama kaktus ja pensas oli tienposkessa. Metsureille ei ole hommia taalla.

Motomarketista toimitettu bensapumppu oli lahtenyt tanaan Frankfurtista joten epailen etta se on taalla huomenna kuten on luvattu. Taytyy sanoa etta esimerkillista palvelua, viime vuonna yritin saada Otto Brandtilta Hondan etuvanne Sarajevoon samalla tavalla. Vastaus oli: "meilla ei ole sellaista palvelua". Sellainen palveluyhteiskunta Suomi on. Paitsi Motomarketissa.

Eli fiilikset taas odottavan positiiviset. Jos huomisen paivan aikana saadaan pyoran kuntoon ajan 19.11 kotiinlahtevien ryhman kiinni. Onnistunee paivassa kun painaa asenteella. Taalla olen kuitenkin kaksi yota joten huomenna tulee lisaa juttua, pysykaa linjalla.

PanAmerica vaikenee, mutta vain huomiseen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moro Kalevi, Urpo täällä kirjoittelee sateisessa Hämeenlinnassa.

Netistä aina aamulla kateellisena olen katsellut, miten teillä menee huimissa seikkailuissa.

Pienestä se on matkanteko kiinni, toivottavasti pumppu tulee ajoissa.

Toivottelen onnistunutta korjausta ja turvallista loppumatkaa. En epäile ollenkaan ettetkö saisi porukkaa kiinni. Sama tahti, kuin viime kesänä vanneremontin jälkeen Sarajevosta Budabestiin, mutta nyt on vaan pidempi pätkä .