maanantai 17. marraskuuta 2008

Matka jatkuu

Aamulla puoli seitseman kone tulille ja kohti etelaa. Lampoa hieman ennemman kuin edellisena aamuna. Tie suurimmaksi osaksi hyvaa asvalttitieta. Laitan mittariin 120 km/h, tunnin paasta siina on jo 140 km/h. Muuta liikennetta ei juuri nay, muutaman rekan ohitan.
Tankkaan joka asemalla, noista asemista kun ei tieda onko auki vai ei. Ja bemari on melko janoinen noissa nopeuksissa. Mittan noin 7 litran kulutuksen yhdella valilla. Tankillisella 300 km siis.
Aurinko kun saa lisaa korkeutta niin bemarin kulku senkun paranee. Mittari nayttaa jumiutuneen 150 viivalle. Tuuli on takaa ja ilmakin lampenee. Meno maistuu ja maisema vaihtuu, aakeesta laakeesta muuttuu toisenlaseksi aakeeksi laakeeksi. Pohjanmaan pojat olisivat kateudesta vihreita.
Tie on suoraa ja sie vie Rio Gallegokseen. Siella Ari ja Sirpa on jaannyt odottamaan minua. Tarkoituksena on jatkaa Ushuaiaan.
Puolenpaivan aikaan tayttyy tripissa 600 km, aikaa kulunut 5 1/2 tuntia lahdosta. Reilu satanen jaljella treffipaikalle. Mittari jumiutunut 160 kohdalle.
Hieman yhden jalkeen kurvaan Rio Gallegokseen. Arska komentaa vauhtisokeuden riivaaman kuskin pois pyoran paalta ja paatamme jatkaa viimeiset vajaat 600 km huomenna. Kaikki kay minulle.
Kolme muuta pyoraa oli jatkanut aamulla kohti Ushuaiaa. Matkalta tulee tietoa, rajat vetaa lakosta huolimatta, lautta kulkee puolen tunnin valein. Nayttaa silta etta Ushuaiaan paastaan.
PanAmerica siirtyy vapaa-iltapaivalle ja palaa asiaan huomenna.

Ei kommentteja: